Sugeng rawuh ing situs web iki!
  • head_banner_01
  • 空路、海路、陸路多様な交通ネットワークを整備、スピーディな配逯珌。
    Ngembangake rute udara, dalan segara, lan macem-macem jaringan transportasi, Pangiriman cepet bisa diwujudake.

Bedane antarane karet silikon lan silikon

Karet silikon akeh digunakake, nanging sawetara wong ora bisa mbedakake antara karet silikon lan gel silika, lan jeneng kasebut durung diputusake.Dina iki, editor bakal nliti beda lan klasifikasi antarane silikon lan karet silikon.Saiki, konsep istilah "silikon" ora standar.Nganti saiki, ora ana jeneng sing wis ditemtokake.Nalika sampeyan krungu tembung "silika gel", sampeyan kudu ngerti apa iku silika gel utawa silikon-ngemot karet sintetik, utawa apa iku anorganik silika gel utawa organik silika gel ing analisis final.

"Silica gel" diarani sawetara istilah sing gegandhengan kayata karet silikon, karet silikon, lan silikon.Hubungan antara karet silikon lan gel silika beda karo karet silikon lan kalebu karet silikon.Karet silikon minangka "gel silika" organik saka "gel silika"."Silikon" minangka istilah sing digunakake ing Hong Kong lan Taiwan.Iki diarani "silikon" ing daratan China.Silicone lan Silicone minangka transliterasi saka silikon Inggris.Biasane diarani uga tegese "silikon".

Ing ringkesan, gel silika bisa dipérang dadi rong kategori, gel silika organik lan gel silika anorganik, miturut sifat lan komposisi.Kaping pisanan, aku bakal nerangake babagan karet silikon.

1. Kinerja karet silikon lan paramèter teknis

Karet silikon minangka kategori produk silikon sing paling gedhe lan paling akeh digunakake.Sawise vulkanisasi, karet silikon nduweni resistensi panas sing apik, tahan suhu rendah, tahan cuaca, repellency banyu, insulasi listrik, lan inersia fisiologis.

Properties Key lan Aplikasi saka Silicone Karet Products: Gumantung ing suhu vulkanisasi sing, karet silikon bisa dipérang dadi rong kategori: suhu dhuwur (dipanaskan) vulkanisasi lan suhu kamar vulkanisasi.Karet suhu dhuwur utamane digunakake kanggo nggawe macem-macem produk karet silikon, dene karet suhu kamar utamane digunakake minangka adesif, bahan pot lan cetakan.

Karet silikon vulkanisir panas (HTV)

Karet silikon vulkanisir panas (HTV) minangka kategori produk silikon sing paling penting, lan karet silikon metil vinyl (VMQ) minangka kategori paling penting saka HTV sing umum dikenal minangka karet suhu dhuwur.Karet silikon metil vinyl (karet mentah) ora ana warna, ora ana ambune, ora beracun lan bebas saka impurities mekanis.Karet mentah dicampur karo tulangan sing cocog, kontrol struktural, vulkaniser lan aditif liyane yen perlu.Pemurnian, pemanasan, kompresi utawa ekstrusi, diikuti dening vulkanisasi rong langkah menyang macem-macem produk.Produk kasebut duwe insulasi listrik sing apik, resistensi kuat kanggo busur, korona, lan percikan, anti banyu, tahan kelembapan, tahan impact, resistensi impact, inersia fisiologis, breathability lan sifat liyane.Utamane digunakake ing penerbangan, instrumentasi, elektronik lan peralatan, navigasi, metalurgi, mesin, mobil, medis lan kesehatan, lan sektor liyane, lan bisa digunakake kanggo nggawe cincin segel, gasket, tabung, lan kabel saka macem-macem wujud.Organ manungsa, pembuluh getih, membran breathable lan cetakan karet, agen release jamur kanggo casting tliti, etc.

Suhu kamar karet silikon vulkanisir (RTV)

Karet silikon RTV umume duwe rong kategori: jinis kondensasi lan jinis aditif."Adesif suhu kamar tipe aditif adhedhasar polysiloxane linier sing duwe gugus vinil, nggunakake siloksan sing ngemot hidrogen minangka agen penghubung silang, lan ngalami reaksi ikatan silang ing suhu kamar nganti suhu sedheng ing ngarsane a. katalis kanggo dadi elastomer.Nduwe repellency banyu lan insulasi listrik sing apik, lan ing wektu sing padha, nduweni sifat fisik lan mekanik sing apik kayata kekuatan tarik, elongasi relatif, lan kekuatan luh amarga introduksi kelompok terminal aktif.Radiasi sulfurisasi lan tambahan peroksida.Cocog kanggo macem-macem cara sulfurisasi kayata sulfurisasi lan sulfurisasi cetakan tambahan, lan digunakake kanggo tahan panas, tahan kelembapan, insulasi listrik, lan produk karet silikon kanthi kekuatan dhuwur.

Karet silikon vulkanisir suhu kamar kondensasi ditondoi kanthi reaksi kondensasi antara hidroksil silikon lan bahan aktif liyane, lan disambungake ing suhu kamar kanggo mbentuk elastomer.Produk dipérang dadi kemasan siji-komponèn lan kemasan loro-komponèn.wujud.Karet silikon vulkanisir siji-komponen (karet RTV-1 kanggo cendhak) minangka salah sawijining produk utama karet silikon kondensasi.Biasane dirumusake saka polimer basa, crosslinkers, katalis, pengisi lan aditif.Produk kasebut trep banget amarga dikemas ing selang sing disegel, diperes nalika digunakake, katon ing udara lan banjur divulkanisir dadi elastomer.Produk vulkanisir bisa digunakake kanggo wektu sing suwe ing sawetara suhu (-60 nganti + 200 ° C), nduweni insulasi listrik lan stabilitas kimia sing apik, nduweni banyu, ozon, lan tahan cuaca sing apik, lan nduweni adhesi sing apik kanggo macem-macem logam.Mundakake.Lan bahan non-logam.Aksesibilitas.Utamane digunakake kanggo nutupi macem-macem bagean elektronik lan peralatan listrik, lan nduweni peran minangka insulasi, bukti kelembapan, resistensi dampak, bahan proteksi permukaan kanggo piranti semikonduktor, pengisi sealing, lan adesif elastis.

Two-komponen suhu kamar karet silikon vulcanized (RTV-2 karet kanggo short) ora trep minangka RTV-1 karet, nanging wis macem-macem saka sudhut rasio komponen.Produk vulkanisir kanthi macem-macem spesifikasi lan karakteristik bisa dipikolehi kanthi siji jinis.Mulane, iki digunakake digunakake minangka bahan kanggo jampel, enkapsulasi, caulking, sealing, Kelembapan proofing, getaran proofing, lan manufaktur roller ing industri kayata peralatan elektronik, mobil, mesin, construction, tekstil, kimia, lan industri cahya., Printing etc. Kajaba iku, amarga RTV-2 wis releasability jamur banget, kang digunakake digunakake minangka bahan cetakan alus kanggo duplikat lan Manufaktur situs budaya, Kerajinan, Toys, piranti elektronik, lan bagean mesin.

Salah sawijining panggunaan khas sealant silikon yaiku tembok tirai kaca.Bingkai kaca lan aluminium diikat nganggo adesif struktural silikon organik minangka bahan kanggo tembok njaba, sambungan teleskopik anti banyu lan disegel nganggo adesif cuaca silikon organik.Aplikasi liyane kalebu lawang lan jendhela paduan aluminium, lawang baja plastik lan sealing perimeter jendhela, pemasangan kaca lan sambungan alur obah, keling lan mbenakake sealing sekrup: sanitary ware lan countertops, Segel anti banyu ing antarane tembok, pawon, perabot jedhing, akuarium, langit-langit, logam. atap, showcases, counters, panel tembok, piring baja colored.Digunakake kanggo segel caulking anti banyu ing antarane piring dalan.

Saliyane sealant konstruksi, RTV kalebu bahan penyegel sing digunakake ing industri kayata aerospace, pembangkit listrik tenaga nuklir, peralatan elektronik, mesin, lan mobil, bahan pot silikon sing digunakake kanggo komponen elektronik pot, lan bahan cetakan alus.Kalebu adesif cetakan silikon sing digunakake... Dikarepake kanggo varieties iki relatif kurang, nanging ing akeh kasus padha penting.

gel silika anorganik (gel silika)

Gel silika anorganik minangka adsorben sing aktif banget, biasane disiapake kanthi reaksi natrium silikat karo asam sulfat lan ngalami serangkaian proses pasca perawatan kayata penuaan lan busa asam.Silika gel minangka zat amorf lan rumus kimia yaiku mSiO2.nH2O.Ora larut ing banyu lan pelarut, ora beracun, ora enak, stabil kanthi kimia, lan ora bereaksi karo zat liyane saka alkali lan asam hidrofluorat sing kuwat.Macem-macem jinis silika gel diprodhuksi kanthi cara sing beda lan mbentuk struktur microporous sing beda.

Komposisi kimia lan fisika gel silika nemtokake manawa ana akeh sifat sing angel diganti karo bahan liyane sing padha: kinerja adsorpsi sing dhuwur, stabilitas termal sing apik, kimia sing stabil, lan kimia sing stabil.Kekuwatan mekanik sing dhuwur.Amarga sifat kimia, digunakake kanggo nggawe macem-macem jinis produk silikon kayata segel silikon, segel silikon lan peralatan pawon silikon.

Gel silika dipérang dadi gel silika macroporous, gel silika pori kursus, gel silika tipe B, lan gel silika pori sing apik miturut ukuran diameter pori.Amarga bedane struktur pori, karakteristik adsorpsi duwe ciri unik.Gel silika pori kasar nduweni kapasitas adsorpsi sing luwih dhuwur nalika kelembapan relatif dhuwur, lan gel silika pori nduweni kapasitas adsorpsi sing luwih gedhe tinimbang gel silika pori kasar nalika kelembapan relatif kurang.Gel silika Tipe B ana ing antarane pori-pori kasar lan alus, lan jumlah adsorpsi uga ana ing antarane pori-pori kasar lan alus.Gel silika macroporous umume digunakake minangka pembawa katalis, agen anyaman, pasta gigi lan abrasif.

Klasifikasi produk, karakteristik aplikasi, lan pancegahan kanggo gel silika, bahan mentah karet silikon, lan bahan mentah karet silikon cair beda-beda.Teknologi aplikasi lan aplikasi utama bahan mentah gel silika lan karet silikon cair beda-beda.Bahan mentah wis dikenal lan sampeyan bisa nemokake, neliti lan njelajah luwih akeh.Sinau babagan silika gel.

Silicon resin utamané dipigunakaké minangka insulating Paint (kalebu varnish, lapisan untu kang atos, colored Paint, varnish, etc.), impregnated karo H-kelas Motors lan kumparan trafo, lan impregnated karo kaca kain, kaca sutra kain, lan asbes.Kita nggawe tutup motor lan produk listrik.Mangga ngenteni nduwurke tumpukan terisolasi.

Resin silikon minangka lapisan anticorrosion tahan panas lan cuaca, lapisan protèktif logam, lapisan anti banyu lan tahan kelembapan kanggo proyek konstruksi, agen rilis, adhesive, lan pangolahan sekunder kanggo plastik silikon kanggo digunakake ing elektronika, listrik lan pertahanan.Bisa digunakake minangka.industri.Bahan kemasan semikonduktor lan bahan insulasi kayata bagean elektronik.

Resin silikon minangka lapisan anticorrosion tahan panas lan tekanan, lapisan pelindung logam, lapisan anti banyu lan tahan lembab kanggo proyek konstruksi, agen pelepas jamur, adhesive, lan elektronik, produk listrik, lan industri pertahanan.

Dibandhingake karo bahan silikon liyane, resin silikon duwe macem-macem sing relatif cilik lan pangsa pasar cilik.

Nalika resin silikon murni utawa resin silikon sing diowahi digunakake minangka bahan dasar, cat perak sing ngemot bubuk aluminium bisa digunakake ing suhu 400-450 ° C lan malah 600 ° C. Dibandhingake karo resin organik umum, resin silikon duwe resistensi cuaca sing luwih apik. lan sawetara dawa gelombang spektrum solar 300 nm utawa luwih, nanging resin silikon nyerep kurang saka 280 nm.

Hidrolisis resin silikon asring ngemot loro utawa luwih monomer kanthi tingkat hidrolisis sing beda-beda lan biasane digunakake kanggo nyepetake beda ing tingkat hidrolisis saka silanes sing beda-beda lan kanggo nggayuh kondisi ko-hidrolisis sing seragam., Hidrolisis lan dekomposisi alkohol ditindakake bebarengan.

 


Wektu kirim: Oct-29-2021